Určite poznáte túto kalorickú dobrotu, ale presne tento recept, ktorý je bez múky, som na Vareche nenašla. Ponúkam vám verziu, ktorú som si doniesla z Rakúska. Celý rok sa na ne teším:-)
na 180 °C
Suroviny
75 g |
|
125 g |
|
80-100 g |
|
75 g |
|
200 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné.
-
2
Do hrnca dáme smotanu, maslo, cukor (ja dávam 80 g) a med. Za stáleho miešania na slabom ohni privedieme k varu. Miešame trpezlivo ďalej, až pokým masa nezačne mierne hustnúť. Približne 5 - 8 minút.
-
3
Na záver vsypeme mandľové lupienky, premiešame a chvíľu spolu povaríme. Môžete podľa svojej chuti pridať kandizované ovocie.
-
4
Pristúpime k pečeniu. Môžme zvoliť postup, ktorý som si obľúbila ja. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme masu a rovnomerne rozotrieme na plech. Alebo kladieme malou lyžičkou kôpky na plech ďalej od seba.
-
5
Pečieme na 180 stupňov asi 10 minút. Treba to strážiť, aby vám neprihoreli kraje ako mne.
-
6
Po upečení necháme chvíľu vychladnúť. Nie dlho, aby hmota nezačala tuhnúť. Ľubovolným vykrajovátkom (ja som použila priemer 4 cm), formujeme tvary. Necháme vychladnúť.
-
7
Medzitým si necháme rozpustiť horkú čokoládu a florentínky z druhej strany ponatierame. Výbornú chuť!
@Luss , áno, ako marokánky, ale tieto sú bez múky. Kandizované ovocie sa určite môže primiešať:-)
@Frezia ďakujem za hviezdice a nech chutí:-)
@Cesminaz , vdaka za pochvalu. Mne tiez az tak kalorie neprekazaju, len sa na mna nesmu lepit:-)))))
tie kocky napadli aj mňa pri pohľade na tvoj "celok". A toto s tým otočením vyzerá tiež na super nápad. Toto by už boli aké inovované florentínky! Zjednodušené postupy u mňa vždy víťazia, dám vedieť ako to dopadlo u nás. Dopečenia Salinka :-)
@Monty , veru chutia skvelo tieto karamelove lupienky:-)