Kokosová torta

Autor receptu: diabambulka

Takúto jednoduchú zvládne aj chlap :-)))

12
porcií
25-30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Do tuhého snehu z bielkov postupne zašľaháme cukor spolu s vanilkovým cukrom a vyšľaháme dotuha. Primiešame kokosovú múčku, pridáme múku spolu s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 160 °C 25 - 30 minút.
  2. Na vychladnutý korpus natrieme čokoládovú plnku a na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku.
  3. Čokoládová plnka : Na kúsky polámanú čokoládu, mlieko , žĺtky, práškový, vanilkový cukor a kakaový prášok opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia. Hotovú čokoládovú zmes necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame maslo a rum/um.
  4. Šľahačková plnka : Vychladenú smotanu vyšľaháme spolu so stužovačom do polotuha. Potom pridáme vanilkový cukor a došľaháme dotuha.
  5. Dobrú chuť :-)))