Kokosová roláda

Kokosová roláda

Autor receptu: katarinalucanova

Výborná kokosová roláda. Stará dobrá klasika.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, Vareškou jemne vmiešame múku. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
  2. Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
  3. Plnka: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou na hustú penu (cca15 minút). Necháme vychladiť. Všľaháme maslo a strúhaný kokos.
  4. Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme kokosovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme kokosom. Schladíme.