Kokosová roláda
Kokosová roláda

Kokosová roláda s jahodami

kuchtikzmesta - fotkakuchtikzmesta, 22. marca 2020
Kokosová roláda s jahodami
Foto: kuchtikzmesta

Ak vám neostáva veľa času, ale máte chuť na sladké alebo k vám čo nevidieť príde návšteva, tak by ste určite mali skúsiť túto Zobraziť celý popisAk vám neostáva veľa času, ale máte chuť na sladké alebo k vám čo nevidieť príde návšteva, tak by ste určite mali skúsiť túto rýchlu roládu, ktorú máte hotovú do 30 minút. Čokoládovému cestu a jemnému kokosovému krému s kúskami jahôd nikto neodolá a zaručujem, že každému bude chutiť.

16
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
4 PL
2 ČL
3 PL
Plnka:
350 ml
2 PL
1 bal.
125 g
5 PL
5 PL
5 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov.

  2. 2

    Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame a spolu so žĺtkami pridáme do vyšľahaných bielkov. Všetko spolu vymiešame na jemné cesto.

  3. 3

    Cesto vylejeme na väčší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 200 stupňoch. Upečený korpus ešte za tepla zrolujeme aj s papierom.

  4. 4

    Plnka: V mlieku s kryštálovým cukrom uvaríme puding, ktorý necháme poriadne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a potom po častiach vmiešame vychladnutý puding.

  5. 5

    Do krému primiešame kokos a jahody nakrájané na menšie kúsky.

  6. 6

    Zrolovaný vychladnutý korpus rozvinieme, stiahneme papier na pečenie a navrstvíme krém. Korpus môžeme predtým potrieť jahodovým alebo akýmkoľvek džemom. Korpus s plnkou opäť zvinieme.

  7. 7

    Roládu môžeme zvrchu potrieť zvyšným krémom a posypať kokosom. Zákusok necháme pár hodín v chladničke alebo rovno podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia