Kokosová roláda s jahodami
Foto: kuchtikzmesta
Ak vám neostáva veľa času, ale máte chuť na sladké alebo k vám čo nevidieť príde návšteva, tak by ste určite mali skúsiť túto Zobraziť celý popisAk vám neostáva veľa času, ale máte chuť na sladké alebo k vám čo nevidieť príde návšteva, tak by ste určite mali skúsiť túto rýchlu roládu, ktorú máte hotovú do 30 minút. Čokoládovému cestu a jemnému kokosovému krému s kúskami jahôd nikto neodolá a zaručujem, že každému bude chutiť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
- 2
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame a spolu so žĺtkami pridáme do vyšľahaných bielkov. Všetko spolu vymiešame na jemné cesto.
- 3
Cesto vylejeme na väčší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 200 stupňoch. Upečený korpus ešte za tepla zrolujeme aj s papierom.
- 4
Plnka: V mlieku s kryštálovým cukrom uvaríme puding, ktorý necháme poriadne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a potom po častiach vmiešame vychladnutý puding.
- 5
Do krému primiešame kokos a jahody nakrájané na menšie kúsky.
- 6
Zrolovaný vychladnutý korpus rozvinieme, stiahneme papier na pečenie a navrstvíme krém. Korpus môžeme predtým potrieť jahodovým alebo akýmkoľvek džemom. Korpus s plnkou opäť zvinieme.
- 7
Roládu môžeme zvrchu potrieť zvyšným krémom a posypať kokosom. Zákusok necháme pár hodín v chladničke alebo rovno podávame.
Tiež kokosová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Autorka receptu údaj opravila - na 3 PL kakaa. Ďakujeme za upozornenie.
Odporúčam z rolády pred potretím džemom/krémom ošúpať tú hornú vrstu, aby sa džem/krém lepšie nalepil.