Kokosová roláda
Kokosová roláda s jahodami
Autor receptu: kuchtikzmesta
Ak vám neostáva veľa času, ale máte
chuť na sladké alebo k vám čo nevidieť
príde návšteva, tak by ste určite mali
skúsiť túto
rýchlu roládu, ktorú máte hotovú do 30
minút.* Čokoládovému cestu a
jemnému kokosovému krému s kúskami
jahôd
nikto neodolá a zaručujem, že každému
bude chutiť.
16 porcií |
15 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
- Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame a spolu so žĺtkami pridáme do vyšľahaných bielkov. Všetko spolu vymiešame na jemné cesto.
- Cesto vylejeme na väčší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 200 stupňoch. Upečený korpus ešte za tepla zrolujeme aj s papierom.
- Plnka: V mlieku s kryštálovým cukrom uvaríme puding, ktorý necháme poriadne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a potom po častiach vmiešame vychladnutý puding.
- Do krému primiešame kokos a jahody nakrájané na menšie kúsky.
- Zrolovaný vychladnutý korpus rozvinieme, stiahneme papier na pečenie a navrstvíme krém. Korpus môžeme predtým potrieť jahodovým alebo akýmkoľvek džemom. Korpus s plnkou opäť zvinieme.
- Roládu môžeme zvrchu potrieť zvyšným krémom a posypať kokosom. Zákusok necháme pár hodín v chladničke alebo rovno podávame.