Kokosová roláda

Kokosová roláda s jahodami

Autor receptu: kuchtikzmesta

Ak vám neostáva veľa času, ale máte chuť na sladké alebo k vám čo nevidieť príde návšteva, tak by ste určite mali skúsiť túto rýchlu roládu, ktorú máte hotovú do 30 minút.* Čokoládovému cestu a jemnému kokosovému krému s kúskami jahôd nikto neodolá a zaručujem, že každému bude chutiť.

16
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
  2. Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame a spolu so žĺtkami pridáme do vyšľahaných bielkov. Všetko spolu vymiešame na jemné cesto.
  3. Cesto vylejeme na väčší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 200 stupňoch. Upečený korpus ešte za tepla zrolujeme aj s papierom.
  4. Plnka: V mlieku s kryštálovým cukrom uvaríme puding, ktorý necháme poriadne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a potom po častiach vmiešame vychladnutý puding.
  5. Do krému primiešame kokos a jahody nakrájané na menšie kúsky.
  6. Zrolovaný vychladnutý korpus rozvinieme, stiahneme papier na pečenie a navrstvíme krém. Korpus môžeme predtým potrieť jahodovým alebo akýmkoľvek džemom. Korpus s plnkou opäť zvinieme.
  7. Roládu môžeme zvrchu potrieť zvyšným krémom a posypať kokosom. Zákusok necháme pár hodín v chladničke alebo rovno podávame.