Knedlíky k mäsu (fotorecept)
Autor receptu: sonijamt
Knedlíky sa podávajú k divine, ku kapuste...
5 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V osolenej vode uvaríme 1 zemiak-v šupke.Rožky nakrájame na drobné kocky
- Zalejeme ich horúcim mliekom a necháme odležať 15 minút
- Slaninku nakrájame nadrobno, môže byť oravská alebo obyčajná
- Cibuľku pokrájame na drobné kocky a osmažíme spolu so slaninkou
- Do rožkov pridáme usmaženú cibuľku, soľ, vegetu, detskú krupicu, olej, PDP, vajíčka, múku
- Pridáme postrúhaný zemiak, petržlen ( priznám sa, ja som naň zabudla )
- Vytvoríme si masu, z ktorej tvarujeme guľky
- Dáme si do hrnca zovrieť vodu, osolíme, pohádžeme do nej knedlíky a varíme 20 min. Podávame k divine, k mäsku s kapustou...