Knedlíky k mäsu (fotorecept)

Autor receptu: sonijamt

Knedlíky sa podávajú k divine, ku kapuste...

5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme 1 zemiak-v šupke.Rožky nakrájame na drobné kocky
  2. Zalejeme ich horúcim mliekom a necháme odležať 15 minút
  3. Slaninku nakrájame nadrobno, môže byť oravská alebo obyčajná
  4. Cibuľku pokrájame na drobné kocky a osmažíme spolu so slaninkou
  5. Do rožkov pridáme usmaženú cibuľku, soľ, vegetu, detskú krupicu, olej, PDP, vajíčka, múku
  6. Pridáme postrúhaný zemiak, petržlen ( priznám sa, ja som naň zabudla )
  7. Vytvoríme si masu, z ktorej tvarujeme guľky
  8. Dáme si do hrnca zovrieť vodu, osolíme, pohádžeme do nej knedlíky a varíme 20 min. Podávame k divine, k mäsku s kapustou...