Knedličky s kyslou kapustou
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor a opražíme. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a  vypracujeme cesto. 
 - Z cesta vytvarujeme malé knedličky s priemerom 2,5 až 3 cm. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme. 
 - Uvarené knedličky podávame s opraženou slaninou a cibuľou a dusenou kyslou kapustou. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |