Knedle s vajcom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že sa s nimi stretneme aj v okolitých krajinách strednej Europy. Základný predpis som trošku upravila podľa chutí u nás doma. Je to rýchle a sýte jedlo, vhodné na obed či na večeru, ale aj ako dobré raňajky.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Očistenú cibuľu pokrájame na kocky a slaninu na prúžky.
  2. Papriky pokrájame na kocky.
  3. Knedľu pokrájame na plátky a potom na kocky.
  4. Do misky rozklepneme vajcia a rozšľaháme ich so soľou.
  5. Na panvici s olejom rozpustíme maslo.
  6. Na tuku orestujeme cibuľu so slaninou.
  7. Pridáme knedľu a osmažíme ju do červena a do chrumkava.
  8. Zalejeme rozšľahanými vajcami, necháme vajcia stuhnúť, knedle s vajcom dáme na tanier, posypeme kockami čerstvej papriky a horúce ihned servírujeme .