Foto: mariaklara
Túto knedľu mi raz ukázala moja známa, keď robila u mňa prezentáciu o varení. Keďže sme už s manželom zostali sami, tak nám stačí Zobraziť celý popisTúto knedľu mi raz ukázala moja známa, keď robila u mňa prezentáciu o varení. Keďže sme už s manželom zostali sami, tak nám stačí aj takáto knedľa. Viem, že robená poctivo na pare je lepšia. Keď sa zídeme celá rodina, vtedy robím 3-4 knedle riadne na pare. Túto knedľu urobím v mikrovlnke, zajaca v tlakovom hrnci a čas čo mi zostane, môžem venovať Vareche.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si.
-
2
Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Na spodok do misky dáme soľ, potom preosejeme múku, pridáme všetky ostatné ingrediencie, teplú vodu a vykysnutý kvások.
-
3
Všetko spolu premiešame. Toto cesto je redšie, ako sme zvyknutí, lebo v mikrovlnke sa nerobí na pare. Cesto necháme nakysnúť.
-
4
Silikónovú formu natrieme olejom.
-
5
Vykysnuté cesto preložíme do silikónovej formy, vrch natrieme olejom.
-
6
Prikryjeme utierkou, necháme 10-15 min. kysnúť na teplom mieste.
-
7
Preložíme do mikrovlnky, nastavíme mikrovlnku na 8 min. Musí to byť mikrovlnka, ktorá sa točí a mala by mať aspoň 800-900 Watt.
-
8
Po 8 min. ju ešte 1 min. necháme v mikrovlnke, potom vyberieme, naolejujeme, prikryjeme papierom. No a toto je knedľa z mikrovlnky.
Som veľmi rada, že si ju vyskúšala a napísala si sem svoj názor.....ja ju tiež nerobím stále v mikrovlnke, ale keď ma " tlačí čas " ta je to na nezaplatenie....samozrejme, že mám aj svoj osvedčený klasický recept.....a pri tejto je to o to lepšie, že nemám dom plný pary...:-))))