Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Rada robím kysnuté cesto na všetky spôsoby a zemiakové zvlášť. Pred dvomi rokmi som našla recept http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotorecept/10510-recept.html od @tatranka a všetkým chutil, robila som ho niekoľkokrát a kedže mi po sviatkoch ostalo trochu údeniny v chladničke tak som jej recept trochu zmenila/vylepšila/

Suroviny

Postup

  1. urobila som si kvások, zamiesila cesto, zakryla utierkou a nechala pomaly kysnúť.
  2. Kým cesto kyslo pokrájala som si klobásu,údeninu a cibuľu na drobno. Cibuľu som opražila na troche oleja pridala klobásu,údeninu a chvíľku popražila. Dala som vychladnúť.
  3. Zatiaľ mi vykyslo aj cesto a skoro aj ušlo, ešte že som mala zatvorené dvere :-)
  4. Cesto som vyvaľkala poskladala ako je na obrázku a nechala odpočívať asi 20 min.
  5. Vyvaľkala som cesto do obdĺžnika a rozložila som po ňom aj vychladnutú klobásovú zmes. Zrolovala som do rolády......
  6. a hneď som aj vyvaľkala a vykrojila pagáčiky.Potrela som rozšľahaným vajíčkom a dala piecť do rúry.
  7. Pagáčiky boli mäkučké aj na druhý deň.