Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept)
	        Autor receptu: helca103
	         
	        
	        Rada robím kysnuté cesto na všetky spôsoby a zemiakové zvlášť. Pred dvomi rokmi som našla recept  http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotorecept/10510-recept.html od @tatranka a všetkým chutil, robila som ho niekoľkokrát a kedže mi po sviatkoch ostalo trochu údeniny v chladničke tak som jej recept trochu  zmenila/vylepšila/ 
Postup
- urobila som si kvások, zamiesila cesto, zakryla utierkou a nechala pomaly kysnúť. 
 - Kým cesto kyslo pokrájala som si klobásu,údeninu a cibuľu na drobno. Cibuľu som opražila na troche oleja pridala klobásu,údeninu a chvíľku popražila. Dala som vychladnúť.
 - Zatiaľ mi vykyslo aj cesto a skoro aj ušlo, ešte že som mala zatvorené dvere :-)
 - Cesto som vyvaľkala poskladala ako je na obrázku a nechala odpočívať asi 20 min.
 - Vyvaľkala som cesto do obdĺžnika a rozložila som po ňom aj vychladnutú klobásovú zmes. Zrolovala som do rolády......
 - a hneď som aj vyvaľkala a vykrojila pagáčiky.Potrela som rozšľahaným vajíčkom a dala piecť do rúry.
 - Pagáčiky boli mäkučké aj na druhý deň.