Zavárané mäso

Klobásová zmes v pohári (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma, keď nie je čas navariť?

Postup

  1. Je veľa receptov na klobásy, niekto robí pikantné, niekto viac červené. My robíme takto jednoducho. Zomleté mäso zmiešame s koreninami a necháme postáť, aby sa chute spojili. Mäsovou zmesou naplníme črevá a časť zmesi si zasterilizujeme. Natlačíme ju do 4-5 dl pohárov, zhora necháme voľné 2 cm.
  2. Do pohára pridáme 1-2 PL vody. Poháre dobre vyutierame do sucha, aby chytilo viečko. Poháre uzavrieme.
  3. Sterilizujeme ponorené vo vode 90 minút. Na druhý deň sterilizujeme ešte raz 1 hodinu. Mäso jeme napr. na výlete, syn ho má rád opražené v žemli ako hamburger.