Zavárané mäso
Klobásová zmes v pohári (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma, keď nie je čas navariť?
Postup
- Je veľa receptov na klobásy, niekto robí pikantné, niekto viac červené. My robíme takto jednoducho. Zomleté mäso zmiešame s koreninami a necháme postáť, aby sa chute spojili. Mäsovou zmesou naplníme črevá a časť zmesi si zasterilizujeme. Natlačíme ju do 4-5 dl pohárov, zhora necháme voľné 2 cm.
- Do pohára pridáme 1-2 PL vody. Poháre dobre vyutierame do sucha, aby chytilo viečko. Poháre uzavrieme.
- Sterilizujeme ponorené vo vode 90 minút. Na druhý deň sterilizujeme ešte raz 1 hodinu. Mäso jeme napr. na výlete, syn ho má rád opražené v žemli ako hamburger.