Foto: bonpari
Tieto rožteky sa dajú v podstate plniť akoukoľvek plnkou a keďže sme práve piekli tieto, tak pridávam recept na tie klobáskové. Chutné sú i Zobraziť celý popisTieto rožteky sa dajú v podstate plniť akoukoľvek plnkou a keďže sme práve piekli tieto, tak pridávam recept na tie klobáskové. Chutné sú i syrové, pizzové či lekvárové.
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Potom si zomelieme klobásky v mixéri či na mäsovom mlynčeku, pridáme surové vajíčko, syr v črievku a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou či korením.
- 2
Cesto si rozvaľkáme a buď si ho rozkrájame na štvorce, alebo si pomôžeme formičkou na pirohy, do stredu dáme klobáskovú plnku, preložíme a dobre postláčame, aby plnka nevytiekla. Plnky dávame podľa veľkosti pirohov, aby jej nebolo málo, lebo potom sú suché. Nakoniec potrieme vajíčkom, posypeme kmínom a dáme piecť dozlata pri 180 stupňoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu