Klobáskové rožteky

bonpari - fotkabonpari, 27. februára 2011
Klobáskové rožteky
Foto: bonpari

Tieto rožteky sa dajú v podstate plniť akoukoľvek plnkou a keďže sme práve piekli tieto, tak pridávam recept na tie klobáskové. Chutné sú i syrové, pizzové či lekvárové.

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
Plnka:
3 ks
1 ks
1 ks,- bambino
Na potretie:
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Potom si zomelieme klobásky v mixéri či na mäsovom mlynčeku, pridáme surové vajíčko, syr v črievku a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou či korením.

  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme a buď si ho rozkrájame na štvorce, alebo si pomôžeme formičkou na pirohy, do stredu dáme klobáskovú plnku, preložíme a dobre postláčame, aby plnka nevytiekla. Plnky dávame podľa veľkosti pirohov, aby jej nebolo málo, lebo potom sú suché. Nakoniec potrieme vajíčkom, posypeme kmínom a dáme piecť dozlata pri 180 stupňoch.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Páčia sa aj mne, dobré univerzálne cesto ( aj na sladké plnky), len aká klobása by sa najviac hodila? Niekedy predávali klobáskovú zmes aj v konzerve, možno ju ešte mávajú, nemusí sa potom mlieť, len sa ochutí.

Pridaj komentár k receptu: