Klobáskové rožteky

Autor receptu: bonpari

Tieto rožteky sa dajú v podstate plniť akoukoľvek plnkou a keďže sme práve piekli tieto, tak pridávam recept na tie klobáskové. Chutné sú i syrové, pizzové či lekvárové.

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Potom si zomelieme klobásky v mixéri či na mäsovom mlynčeku, pridáme surové vajíčko, syr v črievku a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou či korením.
  2. Cesto si rozvaľkáme a buď si ho rozkrájame na štvorce, alebo si pomôžeme formičkou na pirohy, do stredu dáme klobáskovú plnku, preložíme a dobre postláčame, aby plnka nevytiekla. Plnky dávame podľa veľkosti pirohov, aby jej nebolo málo, lebo potom sú suché. Nakoniec potrieme vajíčkom, posypeme kmínom a dáme piecť dozlata pri 180 stupňoch.