Klasické nátierky 3x (fotorecept)

Autor receptu: niniatko

20 minút
príprava

Postup

  1. Tuniaková - tuniaka necháme poriadne odkvapkať, potom ho zmiešame spolu s rastlinným maslom, ja ho vždy pomocou tyčového mixéra poriadne rozmixujem, potom pridáme na drobno pokrájanú cibuľu (pre krajší efekt bielu i červenú), okoreníme, osolíme podľa chuti a nakoniec poriadne premiešame.
  2. Bryndzová - pažítku si nadrobno posekáme, cibuľu nakrájame na drobno, zmiešame spolu s bryndzou a pridáme červenú mletú sladkú papriku, poriadne premiešame
  3. Cesnaková - syr si nastrúhame na drobno, pridáme majonézu (je možné pridať i jogurt, pokiaľ ju chceme viac tekutú resp. ak ju nechceme mať až tak majonézovú), dve veľké polievkové lyžice horčice. Cesnak si ošúpeme (podľa chuti, my máme radi poriadne cesnakové) a roztlačíme do už pripravenej zmesi. Nakoniec poriadne premiešame.