Kivi roláda
Kivi roláda

Kivi roláda fotorecept

sandra082 - fotkasandra082, 7. apríla 2021
Kivi roláda (fotorecept)
Foto: sandra082

Taká moja improvizácia, ostalo nám zopár kivi ? a tak šup roláda ?

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
100 g
70 g
10 g
15 g
40 ml
20 g
Plnka:
500 ml
2 bal. (podľa chuti)
2 PL
250 g
1 bal.
5 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme druhú časť cukru. K vymiešaným žĺtkom postupne pridávame múku, škrob, roztopené maslo, mlieko a kakao. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.

    Kivi roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Z mlieka, kryštálového cukru a pudingových práškov uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom pridáme tvaroh s vanilkovým cukrom a poriadne vyšľaháme. Natrieme na upečené cesto, poukladáme celé ošúpané kivi a zvinieme.

    Kivi roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú roládu môžeme buď len posypať cukrom, alebo ako ja poliať roztopenou čokoládou.

    Kivi roláda (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marienka44
Kivi pokrájame pred uloženám na cesto? Predpokladám, že kivi kladieme na začiatok rolády. Dobrý nápad, niekedy vyskúšam.
evanaaa
Fajná roláda s tým kyselkavým kivi, aj pekne vypadá.
@marienka4 , kivi sa nekrája, ale dáva celé na plnku......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia