Kivi roláda

Kivi roláda (fotorecept)

Autor receptu: sandra082

Taká moja improvizácia, ostalo nám zopár kivi ? a tak šup roláda ?

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme druhú časť cukru. K vymiešaným žĺtkom postupne pridávame múku, škrob, roztopené maslo, mlieko a kakao. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.
  2. Plnka: Z mlieka, kryštálového cukru a pudingových práškov uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom pridáme tvaroh s vanilkovým cukrom a poriadne vyšľaháme. Natrieme na upečené cesto, poukladáme celé ošúpané kivi a zvinieme.
  3. Hotovú roládu môžeme buď len posypať cukrom, alebo ako ja poliať roztopenou čokoládou.