Kinder mliečny rez

micho - fotkamicho, 3. októbra 2012
Kinder mliečny rez
Foto: micho

zdroj web a Ja

21
porcií
90 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
200 g
6 PL
80 g
300 g
40 g
1 ks
Krém:
8 PL
1 ks
375 ml
1,5 ks
800 ml
Poleva:
250 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žľtky s cukrom vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridávame teplú vodu, pomaly vmiešame roztopené, vychladené maslo, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkou. Cesto vylejeme na plech s pečiacim papierom a upečieme. Hotový, vychladený korpus rozkrojíme na polovicu.

  2. 2

    V kastróle si privedieme k varu mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. Do vlažného mlieka po častiach zašľaháme želatínu, ktorú sme nechali napučať v troche vody. Želírujúce mlieko rýchlo zašľaháme do vyšľahanej smotany. Krém rozotrieme na plát cesta a druhým plátom prikryjeme. Dáme zatuhnúť.

  3. 3

    Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a maslo, poriadne premiešame a rozotrieme na vrch rezov, špičkou noža si naznačíme linky, po zatuhnutí sa nám bude ľahšie krájať.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Desiata, Dezerty, Na sladko, Zákusky

Diskusia k receptu

margaretka28
Ten je teda parádny, pri Tebe sa doma majú, ked im takto vypekáš!Rezy sa mi páčia, ukladám do kk na vyskúšanie.:-)
jarmila111
deti sa môžu tešit z rezov,lepšie ako z obchodu určite to dcere spravim ,dakujem za recept :-)
rein
Ja tiež ukladám do kk,ale pre manželku,pečenie je jej parketa
mariaklara
No toto, kde si bol do teraz? samozrejme ukladám, vyzerá to veľmi chutne.
martamm
Micho, y nikdy nesklameš, závidím Tvojej polovičke...:)
vanilka111
mňam.. len sa chcem spýtať,či si naozaj použil namiesto želatíny tortové želé,lebo s tým nemám dobré skúsenosti. tortové želé pri styku so studenou šľahačkou vyrobí nepríjemné hrudky,zatiaľ čo želatína tuhne postupne keď chladne..
1ariana
Hééj..a to ty si doma zamestnaný v kuchyni na plný úväzok?
Parádny zákusok.
micho
@vanilka111 použil som želatinu, ale aj tá mi narobila drobné hrudky,plnka vyzerala ako tvarohová ale na chuti to nič nezmenilo. Piekol som to prvý krát.
micho
@1ariana len na polovičný, musím aj do práce chodiť, takto sa realizujem keď mám voľno, je to pre mňa istý druh relaxu.
3sandra3
ejha... krásny koláčik,,, musím vyskúšať, páči sa mi
evanaaa
@micho , je len málo takých ( vzácnych) bytostí, pre ktorých je varenie-pečenie relax, myslím tým mužov,ty si jeden z nich. podobných, ale len ako šafránu je tu na Vareche ešte zopár, klobúk dolu pred vami.
micho
Ďakujem za komentáre priatelia :-)
lulu
to vyzera velmi dobre :) ukladam :)
používateľ nemá avatar
aja
aja
je super len sa trochu bojím tej želatíny. Nie je to veľmi rietke?
lenka0906
POZOR!!!
Môj mliečny rez skončil vo wécku. :)) Problém je v tom, že ak do vyšlahanej šlahačky vlejete skoro 4 deci mlieka, tak sa z toho neodvratne stane polievka. Robila som to úplne presne podla receptu a pečiem už dlhé roky, takže není som žiadna začiatočníčka, ale toto nevyšlo. :)) Pridala som ešte do tej "polievky" stužovač, no nepomohlo, tak som pridala ešte zvyšnú želatínu (ďalšie 3 celé plátky!!!), ale...nepomohlo. Takže si na to dávajte pozor a v žiadnom prípade tam nelejte 375 ml mlieka, ak nechcete spraviť mliečny rez svoju záchodíku. :))