Foto: micho
zdroj web a Ja
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
200 g |
|
6 PL |
|
80 g |
|
300 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
Krém: | |
8 PL |
|
1 ks |
|
375 ml |
|
1,5 ks |
|
800 ml |
|
Poleva: | |
250 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Žľtky s cukrom vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridávame teplú vodu, pomaly vmiešame roztopené, vychladené maslo, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkou. Cesto vylejeme na plech s pečiacim papierom a upečieme. Hotový, vychladený korpus rozkrojíme na polovicu.
- 2
V kastróle si privedieme k varu mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. Do vlažného mlieka po častiach zašľaháme želatínu, ktorú sme nechali napučať v troche vody. Želírujúce mlieko rýchlo zašľaháme do vyšľahanej smotany. Krém rozotrieme na plát cesta a druhým plátom prikryjeme. Dáme zatuhnúť.
- 3
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a maslo, poriadne premiešame a rozotrieme na vrch rezov, špičkou noža si naznačíme linky, po zatuhnutí sa nám bude ľahšie krájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Parádny zákusok.
Môj mliečny rez skončil vo wécku. :)) Problém je v tom, že ak do vyšlahanej šlahačky vlejete skoro 4 deci mlieka, tak sa z toho neodvratne stane polievka. Robila som to úplne presne podla receptu a pečiem už dlhé roky, takže není som žiadna začiatočníčka, ale toto nevyšlo. :)) Pridala som ešte do tej "polievky" stužovač, no nepomohlo, tak som pridala ešte zvyšnú želatínu (ďalšie 3 celé plátky!!!), ale...nepomohlo. Takže si na to dávajte pozor a v žiadnom prípade tam nelejte 375 ml mlieka, ak nechcete spraviť mliečny rez svoju záchodíku. :))