Kinder mliečny rez

Autor receptu: micho

zdroj web a Ja

21
porcií
90 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žľtky s cukrom vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridávame teplú vodu, pomaly vmiešame roztopené, vychladené maslo, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkou. Cesto vylejeme na plech s pečiacim papierom a upečieme. Hotový, vychladený korpus rozkrojíme na polovicu.
  2. V kastróle si privedieme k varu mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. Do vlažného mlieka po častiach zašľaháme želatínu, ktorú sme nechali napučať v troche vody. Želírujúce mlieko rýchlo zašľaháme do vyšľahanej smotany. Krém rozotrieme na plát cesta a druhým plátom prikryjeme. Dáme zatuhnúť.
  3. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a maslo, poriadne premiešame a rozotrieme na vrch rezov, špičkou noža si naznačíme linky, po zatuhnutí sa nám bude ľahšie krájať.