Kinder Bueno torta fotorecept
Foto: pn
Torta je veľmi chutná, veľmi rada ju robím.
na 180 °C
Suroviny
Cesto (3x): | |
6 ks |
|
150 g |
|
90 g mleté |
|
60 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
1,3 l |
|
4 ks |
|
13 PL |
|
6 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
380 g |
|
6 ks |
|
6 PL |
|
1,5 dl |
|
Na poliatie torty: | |
(alebo iné zdobenie) |
|
Postup
-
1
Spravíme si 3 korpusy. Na jeden korpus vyšľaháme 6 bielkov, pomaličky pridáme kryštálový cukor, vymiešame do tuha. Potom pridáme mleté oriešky, múku s práškom do pečiva. Premiešame varechou, dáme do formy s priemerom 30 cm alebo 25x35 cm. Pečieme na 180 °C 20 minút. Takto si spravíme 3 korpusy.
-
2
Krém spravíme tak, že si odlejeme trochu mlieka, v ktorom vymiešame žĺtky a pudingový prášok. Ostatné mlieko necháme v hrnci zovrieť a pridáme žĺtky s pudingovým práškom v mlieku a uvaríme hustý puding. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
-
3
Keď puding vychladne, pridáme maslo, dobre vymiešame a potom pridáme vyšľahanú šľahačku a vymiešame.
-
4
Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej dáme roztopenú bielu čokoládu a do druhej tmavú čokoládu. Tam kde sme pridali bielu čokoládu nakrájame Kinder Bueno tyčinky, 6 ks (3 balíky).
-
5
Môžeme plniť tortu. Dnes som plnila okrúhlu. Pripravíme si ráfik, ja dám na obvod acetátovú fóliu. Na prvý korpus natrieme 3 PL Nutelly, na ňu dáme krém s bielou čokoládou a na to tmavý čokoládový krém. Potom položíme druhý korpus. Natrieme Nutellu, biely krém, tmavý krém a na to tretí korpus. Tortu dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.
-
6
Druhý deň tortu ozdobíme. Môžete ju poliať čokoládovou polevou, ganache alebo potrieť swiss meringue butter krémom alebo ktorým ste zvyknutí ozdobovať. Spodná torta je Kinder Bueno,
-
7
Ja som robila aj v tvare bedničky s pivom.
Ďakujem
Ďakujem
Dobý deň, áno, to budú gramy, opravili sme to aj v recepte. Prajeme pekný deň.