Oriešková torta

Kinder Bueno torta (fotorecept)

Autor receptu: pn

Torta je veľmi chutná, veľmi rada ju robím.

3x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si 3 korpusy. Na jeden korpus vyšľaháme 6 bielkov, pomaličky pridáme kryštálový cukor, vymiešame do tuha. Potom pridáme mleté oriešky, múku s práškom do pečiva. Premiešame varechou, dáme do formy s priemerom 30 cm alebo 25x35 cm. Pečieme na 180 °C 20 minút. Takto si spravíme 3 korpusy.
  2. Krém spravíme tak, že si odlejeme trochu mlieka, v ktorom vymiešame žĺtky a pudingový prášok. Ostatné mlieko necháme v hrnci zovrieť a pridáme žĺtky s pudingovým práškom v mlieku a uvaríme hustý puding. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Keď puding vychladne, pridáme maslo, dobre vymiešame a potom pridáme vyšľahanú šľahačku a vymiešame.
  4. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej dáme roztopenú bielu čokoládu a do druhej tmavú čokoládu. Tam kde sme pridali bielu čokoládu nakrájame Kinder Bueno tyčinky, 6 ks (3 balíky).
  5. Môžeme plniť tortu. Dnes som plnila okrúhlu. Pripravíme si ráfik, ja dám na obvod acetátovú fóliu. Na prvý korpus natrieme 3 PL Nutelly, na ňu dáme krém s bielou čokoládou a na to tmavý čokoládový krém. Potom položíme druhý korpus. Natrieme Nutellu, biely krém, tmavý krém a na to tretí korpus. Tortu dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.
  6. Druhý deň tortu ozdobíme. Môžete ju poliať čokoládovou polevou, ganache alebo potrieť swiss meringue butter krémom alebo ktorým ste zvyknutí ozdobovať. Spodná torta je Kinder Bueno,
  7. Ja som robila aj v tvare bedničky s pivom.