Kel ako príloha namiesto kapusty
Autor receptu: kattyka
Ak neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako kapustu k pečenému mäsku. Je to trošku pikantnejšie, ale rovnako chutné.
8 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kel pokrájame tak ako kapustu na dusenie. Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji vo veľkom hrnci. Postupne pridávame kel, ktorý posolíme a dusíme, až kým ho do hrnca dostaneme všetok. Potom pridáme korenie a rascu, trochu podlejeme vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme.
- Pred koncom dusenia pridáme cukor a ocot a ešte dusíme. Kel má byť jemne príjemne kyselkavý. Najlepšie je to ochutnať a pridať, čo nám tam chýba. Toto sa dá aj dosoliť, aj dokoreniť... Čokoľvek, tak aby nám to chutilo.
- Podávame k pečenému mäsu, s knedľou alebo so zemiakmi. My sme mali pečenú kačku. Mňam.
Takýto kel môžeme použiť aj na fliačky namiesto kapusty.