Kel ako príloha namiesto kapusty

Autor receptu: kattyka

Ak neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako kapustu k pečenému mäsku. Je to trošku pikantnejšie, ale rovnako chutné.

8
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kel pokrájame tak ako kapustu na dusenie. Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji vo veľkom hrnci. Postupne pridávame kel, ktorý posolíme a dusíme, až kým ho do hrnca dostaneme všetok. Potom pridáme korenie a rascu, trochu podlejeme vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme.
  2. Pred koncom dusenia pridáme cukor a ocot a ešte dusíme. Kel má byť jemne príjemne kyselkavý. Najlepšie je to ochutnať a pridať, čo nám tam chýba. Toto sa dá aj dosoliť, aj dokoreniť... Čokoľvek, tak aby nám to chutilo.
  3. Podávame k pečenému mäsu, s knedľou alebo so zemiakmi. My sme mali pečenú kačku. Mňam. Takýto kel môžeme použiť aj na fliačky namiesto kapusty.