Keksy z ovsených vločiek a orechov

marcelle - fotkamarcelle, 30. januára 2014
Keksy z ovsených vločiek a orechov
Foto: marcelle

Tento recept mám už dlhšiu dobu z nejakého časopisu. Piekla som ich viackrát, avšak fotopostup nemám. Príprava je jednoduchá a myslím, že keksy zvládne aj Zobraziť celý popisTento recept mám už dlhšiu dobu z nejakého časopisu. Piekla som ich viackrát, avšak fotopostup nemám. Príprava je jednoduchá a myslím, že keksy zvládne aj začiatočník.

45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
2 ks
100 g
100 g nie celkom najemno zomleté
1 PL
hrsť
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si zomelieme vlašské orechy. Treba ich zomlieť trochu na hrubšie. Odporúčam použiť malý mixér, prípadne kávomlynec.

  2. 2

    Zmäknuté maslo vymiešame, po jednom zamiešame žĺtka. Pridáme jemné ovsené vločky (ak nemáme jemné, tiež ich zomelieme v malom mixéri, prípadne v kávomlynci, nie celkom na prášok), nahrubo zomleté vlašské orechy, kakao a umyté hrozienka. Namiesto hrozienok môžeme dať sušené brusnice, prípadne nadrobno pokrájané marhule.

  3. 3

    Vyšľaháme si sneh z bielkov, postupne pridávame kryštálový cukor. Tuhý sneh vmiešame do vločkovo-orechovej zmesi. Na papierom vyložený plech robíme pomocou dvoch lyžíc kôpky. Dávame ich ďalej od seba, pri pečení sa trochu roztečú. Pečenie v rúre uvádzam orientačne, každá rúra pečie inak.

Diskusia k receptu

ria52
recept vyzera dobre rada peciem take keksiky, urcite vyskusam
ampara
tak tieto určite upečiem a už nemusím kupovať BeBe dobré ráno!
aroooo
ukladám medzi rýchle koláče, páčia sa mi
gabusik
mňam, vyzerajú chutne, určite vyskúšam aj ako zdravšiu alternatívu keksíkov pre moju malú princeznú :)
martamm
marcelle, vločkové keksíky sú moje obľúbené, ukladám si recept a najbližšie upečiem, vďaka za inšpiráciu :)
1x fiesta
janger
@marcelle , vyborne keksiky na chrumkanie. Uplne si ich chut viem predstavit :-). Predpokladam, ze tak na jeden plech ich bolo?
marcelle
Dievčatá, ďakujem za nakuknutie.
@janger , piekla som na radšej dvoch plechoch. Ako som spomínala v recepte, keksy sa trochu roztečú, ale nie moc. Možno by to vyšlo na jeden veľký.
janger
No, @marcelle , to mas pravdu. Taketo keksiky sa niekedy pri peceni trosku roztekaju. To by bola skoda, radsej piect na dvakrat. Dakujem ti za odpoved :-).
orsi
prave som ich upiekla :)
su chutne, na lyzovacku akurat. dakujem za napad.
marcelle
@orsi , ďakujem, že si mi dala vedieť. Som rada, že sa Ti podarili a chutia Ti.
marianne
a ja vyskusam tieto tvoje, s orechami mozu byt skvele...
marcelle
marianka, vyskúšaj. Dúfam, že budeš s receptom spokojná :-)
afataga
no a ja som tento rcp asi prespala :-) robievam casto keksy na take priebezne vyhryzkavanie, obohatim svoj repertoar, akurat uberiem cukor
marcelle
Dievčatá, poteším sa, ak keksy vyskúšate.
@afataga , ak chceš daj menej cukru, ale podľa mňa je ho tam akurát.
danatka
Keksiky som upiekla. Su vynikajuce. Trosku som si pomenila recept. Cukor som zamenila za med, robila som 1,5davky. K orechom som pridala kokos a trosku mlieka, trosku pdp a trosku sody bicar. Po upeceni som spodok keksikov potrela cokoladou.
marcelle
@Danatka , som rada, že si ich skúsila urobiť inak. S medom a kokosom môžu byť tiež chutné. Možno niekedy urobím podľa Teba :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia