Čokoládové keksíky

Keksíky z dvojakej čokolády s pistáciami

Autor receptu: redakcia

Spojenie bielej, mliečnej čokolády a nesolených pistácií je v tomto recepte dokonalé.

50
porcií
15 minút
príprava
30 (+ 15) minút
na 180/140 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Múku, cukor, kakao a prášok do pečiva nasypeme do veľkej misy a premiešame.
  3. Vyšľaháme vajcia a pridáme ich do zmesi, miesime rukami, kým nevytvoríme hladké cesto. Vmiešame kúsky nakrájanej čokolády a pistácie.
  4. Cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť vytvarujeme do 35 centimetrov dlhého valca.
  5. Valce cesta preložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 30 – 35 minút. Vytiahneme z rúry, opatrne presunieme na mriežku a necháme asi 15 minút vychladnúť.
  6. Teplotu v rúre znížime na 140 °C. Použijeme nôž na chlieb a každú rolku nakrájame asi na centimeter hrubé plátky.
  7. Plátky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme dopiecť v rúre asi 15 – 20 minút, kým nie sú keksy vysušené.
  8. Premiestnime na mriežku a necháme vychladnúť.