Čokoládové keksíky
Keksíky z dvojakej čokolády s pistáciami
Autor receptu: redakcia
Spojenie bielej, mliečnej čokolády a nesolených pistácií je v tomto recepte dokonalé.
50 porcií |
15 minút príprava |
30 (+ 15) minút na 180/140 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Múku, cukor, kakao a prášok do pečiva nasypeme do veľkej misy a premiešame.
- Vyšľaháme vajcia a pridáme ich do zmesi, miesime rukami, kým nevytvoríme hladké cesto. Vmiešame
kúsky nakrájanej čokolády
a pistácie.
- Cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť vytvarujeme do 35 centimetrov dlhého valca.
- Valce cesta preložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 30 – 35 minút. Vytiahneme z rúry, opatrne presunieme na mriežku a necháme asi 15 minút vychladnúť.
- Teplotu v rúre znížime na 140 °C. Použijeme nôž na chlieb a každú rolku nakrájame asi na centimeter hrubé plátky.
- Plátky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme dopiecť v rúre asi 15 – 20 minút, kým nie sú keksy vysušené.
- Premiestnime na mriežku a necháme vychladnúť.