Šamrole
Kefírové šamrole
Autor receptu: redakcia
20 ks porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Múku zmiešame so štipkou soli, žĺtkami, s kefírom a maslom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odležať v chladničke. Cesto rozdelíme na 2 diely a rozvaľkáme na pláty veľkosti 20 x 45 cm.
- Kovové trubičky na šamrole natrieme maslom. Z cesta nakrájame asi 3 cm široké pruhy a opatrne ich natáčame po jednom na trubičky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Povrch šamroliek potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme
v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť a potom opatrne zložíme z trubičiek.
- Plnka: Bielky vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli s polovicou cukru. Potom ich odstavíme, pridáme zvyšný cukor s citrónovou šťavou a vyšľaháme tuhý sneh.
- Šamrole naplníme pomocou cukrárskeho vrecka z oboch strán
a posypeme práškovým cukrom.
|