Kečup najlepší

Autor receptu: mariana1982

Pridávam tento môj osvedčený recept už teraz, keďže v lete sa budem venovať zaváraniu okrem iného a nebude času. Je to niečo medzi kečupom a pretlakom, z dvoch pohárikov robím aj rajčinovú polievku v zime. Kto má rád štiplavé, nech si pridá feferónky počas varenia. Dávka je na 8 pohárikov ala 3 dcl.

Postup

  1. Zeleninu nakrájať nadrobno, cviklu nastrúhať nahrubo (pridáva sa aj kvôli farbe), pridať ostatné suroviny okrem cukru a zlateho klasu, rozvariť a variť asi 1 hodinu. Potom prepasírovať.
  2. Zlaté Klasy (dá sa nahradiť maizenou 80g) zmiešať s cukrom a vysypať do kečupu, dobre miešať a nechať ešte prevrieť. Kto sa bojí, že sa mu spravia glocky, nech odoberie trocha kečupu, nechá vychladnúť a v tom zmieša pudingy s cukrom a potom nech to vleje do zvyšku. Kečup sa naleje do pohárov a sterilizuje. Lepšie ak použijete morskú soľ a hnedý cukor, bude mať lepšiu chuť.