Kávové rezy fotorecept

stacy77777 - fotkastacy77777, 1. augusta 2013

Pre manžela....

40
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
5 ks
1 ks
1 ks
6 PL
2 PL
Kávová plnka:
0,5 l
1 dcl
1,5 ks
100 g
200 g
250 g
Na povrch:
2 ks
2 ks
1 PL
Na posypanie:
 na potretie cesta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiešame si krupicový cukor s vanilkou a žĺtkami, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva, 2 PL suchej mletej kávy a tuhý sneh z bielkov. Pečieme na 170°c cca 25-30minút.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si 0,5litra silnej čiernej kávy,nescedíme, v 1dcl vody rozmiešame zlaté klasy,vlejeme do kávy a uvaríme hustý puding. Do uvareného horúceho nalámeme horkú čokoládu a miešame,kým sa nerozpustí.

  3. 3

    Vymiešame si maslo s práškovým cukrom a po častiach pomaly pridávame vychladený kávový puding, plnku vymiešame do hladka.

  4. 4

    Upečené cesto natrieme ľubovoľným džemom a natrieme plnku.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme smotany na šľahanie s práškovým cukrom a ztužovačom,natrieme na kávový krém,môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver som len posypala kakaovým práškom. Dáme ztuhnúť do chladničky.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
mame radi kavove kolaciky ale nikdy neviem co to znamena silna kava. Keby mala byt podla mna tak aj pol kavovej lyzicky uz je na mna silna kava. Viete mi prosim poradit nech neurobim prilis slabu alebo naopak prilis silnu. Na toho 0,5 l vody kolko cajovych lyziciek mletej kavy? Dakujem
@stacy77777 - Všetko čo je voňajúce po káve je perfektné! Stejne ako tvoje rezy! Vyzerajú krásne lákavo... Veď čo je najlepšie na nízky tlak...predsa sadnúť si ku dobrej káve(moja obľúbena Davidoff) v príjemnej spoločnosti milých ľudí alebo portalu Varechy.sk. Pekný deň!
@tori - kľudne vyskúšaj aj nescafé, aj keď možno tá kávová chuť bude troška menej výrazná, ako so zrnkovej,alebo uvar silnejšiu. Už som raz takto skúšala robiť plnku do rolády s velvet kávy, ale táto nám chutila viac. Ak budeš skúšať,daj vedieť,budem rada...:-)
@kucharka109 - ako vidno z obrázkového postupu, autorke receptu sa krém nezrazil. takže chyba bude v tvojom prijímači a v tvojich rukách. a zrazená plnka sa dá ľahko napraviť - dať nad paru, šľahať a ked sa krém začne trošička po okrajoch misy topiť, odstaviť z pary a šľahať dalej, pokiaľ nie je krém hladký, do chladničky zachladiť a je to. najprv treba uvažovať a až potom písať takéto komenty
No @kucharka 109 - mrzí ma, že sa ti plnka zrazila a teraz sa nebudem obhajovať,ale receptom to určite nebude. Mám ho veľa krát vyskúšaný, túto plnku používam aj do toriet. Často sa plnka zrazí, ak sa "ponáhľame" a pridáme puding k maslu s cukrom naraz, prípadne nie je dostatočne vychladnutý. Ak si dobre čítala,piekla koláčik aj @3sandra3 a nespomína nič o zrazenej plnke. Veľmi dobrý spôsob napravenia zrazenej plnky popisuje @mata3636 , mám ho tiež vyskúšaný. Každej cukrárke sa už zrazila dajaká tá plnka,ale dá sa napraviť a určite to nie je receptom. Tak nech sa ti darí s inými receptami a hlavne sa nedaj odradiť od pečenia. Pekný deň.....

Pridaj komentár k receptu: