Kakaová roláda
Kávová roláda s tiramisu krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Milovníci kávy si prídu na svoje. Úžasná roláda, ktorej sa nedá odolať.
24 porcií |
30-40 minút príprava |
8-9 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme štipku soli. Kakao a kávu spolu preosejeme.
- Do žĺtkovej peny vmiešame preosiatu kakaovo-kávovú zmes. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 8-9 minút, rúru sledujeme, aby cesto nezhorelo, lebo je tenké.
- Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku.
- Stiahneme papier na pečenie, zakryjeme papierom, viď foto...
- Zrolujeme do rolády takže spodok utierka, vrch papier a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si suroviny na plnku. Mascarpone, ricottu, hnedý cukor, a šťavu z polovice citróna zašľaháme spolu. Korpus rozvinieme a potrieme plnkou do 3/4.
- Zrolujeme, dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním konce rolády upravíme, posypeme preosiatym kakaom a pokrájame. Dobrú chuť.