Kakaová roláda

Kávová roláda s tiramisu krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Milovníci kávy si prídu na svoje. Úžasná roláda, ktorej sa nedá odolať.

24
porcií
30-40 minút
príprava
8-9 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme štipku soli. Kakao a kávu spolu preosejeme.
  3. Do žĺtkovej peny vmiešame preosiatu kakaovo-kávovú zmes. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta.
  4. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 8-9 minút, rúru sledujeme, aby cesto nezhorelo, lebo je tenké.
  5. Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku.
  6. Stiahneme papier na pečenie, zakryjeme papierom, viď foto...
  7. Zrolujeme do rolády takže spodok utierka, vrch papier a necháme vychladnúť.
  8. Pripravíme si suroviny na plnku. Mascarpone, ricottu, hnedý cukor, a šťavu z polovice citróna zašľaháme spolu. Korpus rozvinieme a potrieme plnkou do 3/4.
  9. Zrolujeme, dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním konce rolády upravíme, posypeme preosiatym kakaom a pokrájame. Dobrú chuť.