Kávová čokoládová torta
Foto: helena10
na 175-180 °C
Suroviny
Lyžicové cesto: | |
3 ks |
|
štipka |
|
3 ks |
|
1/2 bal. (Dr.Oetker) |
|
1 PL |
|
1 PL vlažná |
|
3 PL |
|
1/2 KL |
|
1 zarovnaná PL |
|
1 zarovnaná PL |
|
Na navlhčenie korpusu: | |
100 ml (mletá) |
|
3 KL |
|
Kávovo-čokoládový krém: | |
400 ml (3,5 %) |
|
45 g (v prášku) |
|
2 PL |
|
250 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
3 KL |
|
1 PL |
|
2-3 PL (40 %) |
|
Zdobenie: | |
|
|
(hobliny) |
|
|
Postup
-
1
Torta v reze:
-
2
Najprv som si uvarila čokoládový puding z mlieka, pudingu v prášku a cukru. Uvarený prikryjem fóliou a nechám vychladnúť na izbovú teplotu.
- 3
Cesto na korpus: Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a nechám bokom. Žĺtky šľahám s cukrami do svetlej nadýchanej hmoty. Pridávam postupne olej, vodu. Štipku soli a preosiate zmiešané kakao, čokoládový prášok s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešam sneh z bielkov.
- 4
Cesto nalejem a rozotriem do okrúhlej formy s priemerom 22 cm vyloženej papierom na pečenie – aj bok plechu. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 18-20 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 5
V miske poriadne vyšľahám maslo izbovej teploty s cukrami. Po častiach zašľahám uvarený čokoládový puding izbovej teploty, čokoládový prášok, mletú kávu popradskú a um podľa vlastnej chuti. Množstvo cukru, kávy a umu si do krému pridajte podľa svojej chuti.
- 6
Vychladnutý korpus som prerezala na 2 rovnaké platy. Následne som navlhčila prvý korpus vychladenou osladenou uvarenou popradskou kávou, natrela čokoládovo-kávovým krémom a prikryla druhým plátom korpusu, ktorý som tiež navlhčila kávou a natrela krémom. Vrch torty som ozdobila podľa vlastného vkusu.
- 7
Nechávam ju zopár hodín v chlade, potom naporciujem. Dobrú chuť!
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Prosím prášok čokoládový, čo to je? Ďakujem
Ďakujem veľmi pekne 👍