Ovsená kaša
Kaša z ovsených vločiek s kokosom a banánom
Autor receptu: redakcia
Večer nachystáte a ráno si užívate tú úžasne lahodnú chuť.
|
2 porcie |
15 (+ odležanie) minút príprava |
Postup
- Ľanové semienka rozdrvíme a v mise zmiešame s jemne mletými ovsenými vločkami, kokosom a hrozienkami. Rozdrvenie ľanových semienok zvyšuje ich stráviteľnosť a telo lepšie vstrebáva omega–3 mastné kyseliny.
- Zmes zalejeme vlažnou vodou. Dochutíme medom a semienkami vyškrabanými z vanilkového struku a dôkladne premiešame.
- Misku zakryjeme potravinovou fóliou
a kašu necháme napučať minimálne 8 hodín.
- Kašu rozdelíme do misiek, pridáme olúpaný banán nakrájaný na kúsky, kokosové mlieko a ozdobíme praženými kokosovými lupienkami. Najlepší je zrelý, mierne sladký banán, ktorý dodá prírodnú sladkosť a vlákninu.