Ovsená kaša

Kaša z ovsených vločiek s kokosom a banánom

Autor receptu: redakcia

Večer nachystáte a ráno si užívate tú úžasne lahodnú chuť.

2
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ľanové semienka rozdrvíme a v mise zmiešame s jemne mletými ovsenými vločkami, kokosom a hrozienkami. Rozdrvenie ľanových semienok zvyšuje ich stráviteľnosť a telo lepšie vstrebáva omega–3 mastné kyseliny.
  2. Zmes zalejeme vlažnou vodou. Dochutíme medom a semienkami vyškrabanými z vanilkového struku a dôkladne premiešame.
  3. Misku zakryjeme potravinovou fóliou a kašu necháme napučať minimálne 8 hodín.
  4. Kašu rozdelíme do misiek, pridáme olúpaný banán nakrájaný na kúsky, kokosové mlieko a ozdobíme praženými kokosovými lupienkami. Najlepší je zrelý, mierne sladký banán, ktorý dodá prírodnú sladkosť a vlákninu.