Kaša z kokosovej dužiny

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 29. septembra 2014

Pili ste už vodu z mladého kokosového orecha? Je nielen veeeľmi výborná, ale aj zdraviu prospešná. Najviac sa mi na orechu páči, že ho Zobraziť celý popisPili ste už vodu z mladého kokosového orecha? Je nielen veeeľmi výborná, ale aj zdraviu prospešná. Najviac sa mi na orechu páči, že ho zúžitkujete celkom celý. Vypijete vodu, zjete dužinu a samotný orech použijete na kúrenie. Úžasné, však?

1
porcia
10-15 minút
príprava

Suroviny

1 ks mladý
 na posypanie
 bez kôstok
 zrelé
podľa chuti
 (alebo mlieko rastlinné)




Postup

  1. 1

    Po otvorení kokosového orecha (postupy nájdete na youtube), vypite všetku vodu so slamkou prípadne asi 0,5 dl si z nej odložte.

  2. 2

    Po vypití vydlabte dužinu do vysokého pohára, kde ju tyčovým mixérom, aj s trochou kokosovej vody, prípadne rastlinného mlieka, rozmixujete do požadovanej konzistencie.

  3. 3

    Do kaše si pridajte ovocie podľa Vašej chuti, ja som si dala doma usušené slivky a banány. Posypte škoricou, prípadne doslaďte, ale podľa mňa to nie je potrebné.

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

cervenka
Úžasné, práve som si lámala hlavu, akú plnku urobím do torty pre vnučku, aby v nej nebolo mlieko a ani maslo. Takže skúsim kombináciu kokosového orecha s banánom a želatínou, bude to bez laktózy a mohlo by to aj chutiť...? wau, to je nápad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia