Karobové rezy s vanilkovým krémom a ovocím (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 23. júna 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby III. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia pochádza z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka na veľký plech.

Suroviny

240 g
200 g
200 g
100 g
40 g
140 g
60 g
700 ml
2 ks
2 ks bio
Plnka:
500 ml
100 g
2 ks bio
2 PL
180 g
120 g (pomlieť)
štipka
Želé:
1,5 l (slivkový/marhuľový/broskyňový a pod.)
3 ks (od Labety)
7 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske premiešame všetky sypké suroviny, rozdrobíme tuk a pomocou mlieka vypracujeme polohusté rozotierateľné cesto. Ak je cesto tuhšie, pridáme trochu mlieka. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 min alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si plnku. Vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli varíme 20 minút na hustú kašu, do ktorej potom vmiešame smotanu. Kašu zotrieme stierkou zo stien nádoby, prikryjeme fóliou (priamo na kašu) a bez miešania necháme vychladnúť. Pomletý cukor a tuk vyšľaháme do peny, do ktorej po častiach pridávame vychladnutú kašu, až získame hladký, dobre rozotierateľný krém.

  3. 3

    Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť. Potom na krém úhľadne poukladáme kompótové ovocie. Pripravíme si želé: použijeme šťavu z kompótu a doplníme ju vodou, aby sme získali spolu 750 ml tekutiny, v ktorej rozmiešame práškové želé a cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme cca 1/2 minúty. Za občasného miešania necháme schladnúť. Ešte vlažným želé zalejeme múčnik s ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke, aby sa nám pri krájaní nerozpadal.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Veganvidya: krásny koláč a verím, že aj výborný. V dohľadnej dobe napečiem. Ešte ma zaujíma: vanilka hraška Ti chutí? Myslím, či tam cítiš vanilku? Ja milujem vanilku, ale keď som prvýkrát ochutnala hrašku, vôbec som ju tam necítila, ani chuťou, ani vôňou. Odvtedy kupujem iba pikantnú na obaľovanie a používam tú :-)
@zuzananoskova hrasky poznam vsetky, dokonca poznam osobne aj ludi, ktori ju vyrabaju :-). ta hraska vanilka mi vonia "sladko", neviem vsak, ci by som to nazvala "vanilkovo" :-). a tu pikantnu snad nepouzivas do sladkych jedal, ci?
Nie, pikantnú do sladkých jedál nepoužívam, ale mne nepríde ani pikantná. Inak ja hrašku milujem!!!, nedám na ňu dopustiť, len tá vanilková ma "sklamala" - očakávala som viac :-)

Pridaj komentár k receptu: