Karí šošovica s mrkvou a hráškom

Autor receptu: daniella9

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka.
  2. Medzitým si nakrájame na kolieska cibuľku, orestujeme ju na oleji, pridáme koreniny.
  3. Ked pustia vôňu, pridáme nakrájanú paradajku (ja som nemala, tak som namiesto nej dala paradajkový pretlak, asi tak 3 PL). Počkáme, kým paradajka zmäkne.
  4. Pridáme šošovicu, mrkvu a hrášok. Varíme do mäkka, priebežne podlievame trochou vody. Ku koncu ešte pridáme trochu kokosového mlieka. Ak treba ešte dochutíme. Nakoniec posypeme posekanou koriandrovou vňaťou. *Co sa týka šošovice, mrkvy a hrášku, nemerala som množstvo, dávala som od oka.
  5. Podávame s ryžou basmati alebo indickými plackymi paratha. HoTovo, dobrú chuť:-)