Karamelový krém s pomarančom
mesačník Varecha, 9. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Pripravíme si 4 zapekacie misky a zľahka ich vytrieme maslom. Poukladáme ich do pekáča.
- 2
Do panvice s nepriľnavým dnom nasypeme kryštálový cukor a nalejeme vodu. Zahrievame, kým sa cukor rozpustí a voda odparí. Cukor získa ľahkú zlatistú farbu a vznikne sirup. Rozdelíme ho do pripravených formičiek.
- 3
Mlieko zohrejeme asi na 38 °C. Do misy nalejeme vanilkovú esenciu, pridáme krupicový cukor, vajcia a trieme, kým sa cukor rozpustí. Potom vlejeme mlieko a likér. Premiešame, ale nešľaháme, aby sa nevytvorila pena. Rozdelíme do misiek so sirupom.
- 4
Do pekáča nalejeme horúcu vodu, aby siahala do 2/3 misiek. Vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a pečieme asi 40 minút. Necháme vychladnúť a preložíme aspoň na 8 hodín do chladničky.
- 5
Pred servírovaním najemno nakrájame kôru z pomaranča a trochu ju povaríme v šťave, ktorú sme z neho vytlačili. Vychladený krém vyklopíme na tanieriky, ozdobíme pomarančovou kôrou a trochou šťavy.
Tiež karamelový krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu