Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Francúzsky karamelový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. marca 2021
Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)
Foto: olinecka

Kto má rád krémeše, nech vyskúša. Výborný zákusok, poteší aj tých najnáročnejších. Jednoduchá príprava, ktorú zvládnu aj začiatočníci.

20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g rozmrazené
Karamelový krém:
700 ml
2 bal.
5 PL
250 g zmäknuté
Šľahačka:
300-400 ml (33 %)
1-2 bal.
Navrch:




Postup

  1. 1

    Suroviny na plnku, lístkové cesto sa už pečie.

    Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Karamelový krém: Z mlieka odoberieme asi 200 ml a rozmiešame v ňom pudingové prášky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Karamel zalejeme zvyškom mlieka. Miešame, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme pudingové prášky rozmiešané v mlieku a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trocha vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.

    Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú rozvaľkáme, preložíme na plech, popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo pri pečení. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista. Upečieme dva korpusy.

    Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Na jeden vychladnutý plát cesta rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a nanesieme na karamelový krém. Navrch položíme druhý upečený plát lístkového cesta plochou stranou nahor. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok polejeme čokoládovou polevou.

    Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Ochutnávka, dobrú chuť.

    Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

babka123
Zákusok - krémeš na jednotku aj vzhľadovo a určite aj chuťou výborný. Pekne nakrájaný, nebol problém krájať to? Ja by som to iste nezvládla.
haji
Moc pěkný receptík, povedený krémeš, bohato plnky a super nakrájené, vyfotené! Jsi šikulka! Kdo umí, ten umí! Díky za sdílení, milá @olinecka !
1x motyka
olinecka
@torticka (3.3.2021 20:57)

Smotana na šľahanie 33 %70-100ml zohrejeme do horúca pridáme maslo čerstvé 1PL, 150-200 gr čokoláda na varenie, ktorú polameme a necháme v smotane za občasného miešania rozpustiť. Táto poleva je ganache. Pozdravujem.
motyka
Včetko už bolo povedané vyššie. Skutočne nádherná dobrota. @olinecka - pomaly sa už učím aj ja rezať krémeš so zúbkovaným nožom. Ešte ale musím " cvičiť ", než dosiahnem tvoju kvalitu..
olinecka
@motyka (4.3.2021 14:31)

Ďakujem za príjemný komentár, ale aj ja mám nepodarok. Ten rýchlo radšej zjem ja. Pozdravujem.
1x motyka