Karamelovo-jablkový cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Na korpus rozmixujeme keksy,zmiešame so škoricou a roztopeným maslom.Keksy natlačíme do formy ,aj na boky.Polejeme karamelom a posypeme orieškami.
  2. V hrnci si rozpustíme maslo,pridáme cukor,sol,škoricu a podusíme nakrájané jablká.Šťavu ,čo zostane po jablkách zlejeme .Jablká necháme vychladnúť a poukladáme ich na korpus.
  3. Na krém zmiešame mascarpone ,cukor,van.extrakt,vajíčko a šťavu z citróna.Chuť si môžete doladiť podla seba.Hotové navrstvíme na jablká a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st asi 30 minút. Necháme vychladiť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Šľahačku vyšľaháme do tuha s cukrom a so stužovačom,natrieme na tortu a dozdobíme zvyšným karamelom a orieškami.