Foto: monnikka
Tento koláč som pred rokmi objavila v zbierke receptov u babky a pekávam ho dodnes:)
Postup
-
1
Z kryštálového cukru upálime na miernom ohni karamel, zalejeme horúcou vodou, miešame, aby sa nám všetky zatvrdnuté čiastočky rozpustili, necháme vychladnúť.
-
2
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a po lyžičkách pridávame karamelovú vodu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
-
3
Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom. Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 min., skúsime špajdlou, či je upečené.
-
4
Vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, vmiešame tvaroh, pridáme hrozienka a postrúhanú citrónovú kôru. Na vychladnutý plát natrieme plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou. Necháme ztuhnúť.
Diskusia k receptu