Karamelové rezy (fotorecept)

Autor receptu: jack

Kto má rád karamel, príde si na svoje. Proste nebíčko v papuľke.

60 minút
príprava
10+25 minút
na 200 °C

Postup

  1. CESTO 1: Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, postupne múku premiešanú s pdp a kakao.
  2. Cesto rozdelíme na 2 časti a postupne upečieme 2 pláty na malom plechu vyložený papierom. Pečieme asi 10 min. na 200 stupňoch.
  3. CESTO 2: Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Rozotrieme tiež na malý plech vyložený papierom a pomaly pečieme asi 25 minút do zlatohneda.
  4. KRÉM: Cukor upálime na karamel, zalejeme smotanou a dôkladne rozmiešame, aby sa nám roztopil všetok cukor. Dobre vychladíme.
  5. Vychladenú karamelovú šľahačku vyšľaháme. Z mlieka, zlatého klasu a žítkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej vmiešame maslo, karamelovú šľahačku a dohladka vymiešame.
  6. Tmavý plát natrieme plnkou, naň položíme snehový plát, natrieme plnkou, prikryjeme druhým tmavým plátom. Zvyšným krémom natrieme vrch zákusku.
  7. Na chladnom mieste necháme postáť najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuťku prajem.