Karamelové rezy (fotorecept)
Autor receptu: jack
Kto má rád karamel, príde si na svoje. Proste nebíčko v papuľke.
60 minút príprava |
10+25 minút na 200 °C |
Postup
- CESTO 1: Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, postupne múku premiešanú s pdp a kakao.
- Cesto rozdelíme na 2 časti a postupne upečieme 2 pláty na malom plechu vyložený papierom. Pečieme asi 10 min. na 200 stupňoch.
- CESTO 2: Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Rozotrieme tiež na malý plech vyložený papierom a pomaly pečieme asi 25 minút do zlatohneda.
- KRÉM: Cukor upálime na karamel, zalejeme smotanou a dôkladne rozmiešame, aby sa nám roztopil všetok cukor. Dobre vychladíme.
- Vychladenú karamelovú šľahačku vyšľaháme. Z mlieka, zlatého klasu a žítkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej vmiešame maslo, karamelovú šľahačku a dohladka vymiešame.
- Tmavý plát natrieme plnkou, naň položíme snehový plát, natrieme plnkou, prikryjeme druhým tmavým plátom. Zvyšným krémom natrieme vrch zákusku.
- Na chladnom mieste necháme postáť najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuťku prajem.