Foto: manka1
Výsledok bol výborný, a aj pekný.
na 200 °C
Suroviny
7 ks |
|
7 lyžíc |
|
4 lyžice |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1/2 balíčka |
|
štipka noža |
|
Karamelová plnka: | |
300 g |
|
1 l |
|
2a1/2 balíčka (asi100g) |
|
250 g (Hera) |
|
Na potretie: | |
3 dl |
|
2 bal bez cukru |
|
2-3 štvorčeky |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha. Pridáme žĺtky, potom po častiach múky s kypriacim práškom do pečiva. (Lepkáči - 5 lyžíc polohrubej múky), kakao, olej. Spolu dobre prešľahať, a vyliať na plech (klasická veľkosť myslím, že 30x40cm) vyložený papierom na pečenie.
-
2
Upiecť - klasika - asi na 200°C asi 10 min - kým sa cesto neoddeľuje od krajov. Chvíľku nechať vychladnúť, potom napr. na drevenej table prevrátiť, stiahnuť papier, a vrátiť späť na plech - to aby nebolo veľa riadu.
-
3
Kryštálový cukor si skaramelizujeme - najlepšie na takej rajničke čo má široké dno - nenechať ho dlho - lebo zhorkne - má mať takú peknú, no karamelovú farbu, a zaliať asi 1/2litrom mlieka - stále miešať - viem, ide to ťažšie, ale musí sa ten karamel rozpustiť - vznikne také karamelové mlieko. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy, a vlejeme do karamelového mlieka - skrátka uvaríme puding.
-
4
Kašu - puding musíte nechať vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme maslo (Heru), a spolu vyšľaháme - a máme krém. Natrieme na upečené cesto.
-
5
Na koniec vyšľaháme šľahačku - mlieko zo šľahačkou v prášku a trochou cukru (podľa chuti), natrieť na vrch zákuska - postrúhať čokoládu, pokrájať. (Môže sa smotana na šľahanie použiť, ale je dobre dať aj stužovač - aby to dobre držalo na zákusku)
Ta piskota je super, pekne drzy po kope a nerozpadava sa. Pouzijem ju aj na ine recepty.
Dakujeme za receptik :)