Karamelové rezy - bezlepkové - lepkové

Autor receptu: manka1

Výsledok bol výborný, a aj pekný.

80 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha. Pridáme žĺtky, potom po častiach múky s kypriacim práškom do pečiva. (Lepkáči - 5 lyžíc polohrubej múky), kakao, olej. Spolu dobre prešľahať, a vyliať na plech (klasická veľkosť myslím, že 30x40cm) vyložený papierom na pečenie.
  2. Upiecť - klasika - asi na 200°C asi 10 min - kým sa cesto neoddeľuje od krajov. Chvíľku nechať vychladnúť, potom napr. na drevenej table prevrátiť, stiahnuť papier, a vrátiť späť na plech - to aby nebolo veľa riadu.
  3. Kryštálový cukor si skaramelizujeme - najlepšie na takej rajničke čo má široké dno - nenechať ho dlho - lebo zhorkne - má mať takú peknú, no karamelovú farbu, a zaliať asi 1/2litrom mlieka - stále miešať - viem, ide to ťažšie, ale musí sa ten karamel rozpustiť - vznikne také karamelové mlieko. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy, a vlejeme do karamelového mlieka - skrátka uvaríme puding.
  4. Kašu - puding musíte nechať vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme maslo (Heru), a spolu vyšľaháme - a máme krém. Natrieme na upečené cesto.
  5. Na koniec vyšľaháme šľahačku - mlieko zo šľahačkou v prášku a trochou cukru (podľa chuti), natrieť na vrch zákuska - postrúhať čokoládu, pokrájať. (Môže sa smotana na šľahanie použiť, ale je dobre dať aj stužovač - aby to dobre držalo na zákusku)