Foto: tess
34
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
210 g |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
1 štamperlík |
|
2 ks |
|
6 ČL |
|
105 g |
|
Krém: | |
1 konzerva kondenzovan |
|
150 g |
|
Poleva: | |
|
|
postruhaná |
|
Postup
-
1
Neotvorenú mliečnu konzervu celú ponoríme do vody a varíme 2 hodiny. Potom ju dáme vychladnúť.
- 2
Z prísad uvedených v rozpise spracujeme v miske cesto. Do košíčkových formičiek vtlačíme cesto- nie príliš hrubé, aby zostalo ešte miesto na krém + čokoládu. Poukladáme ich na plech a upečieme do zlatista. Upečené košíčky vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
- 3
Maslo v nádobe vymiešame s vychladnutým mliekom z konzervy. Prisypeme polovičku balíčka škoricového cukru (môžeme priliať aj lyžičku orieškového likéru).
- 4
Košíčky naplníme do polovičky krémom. Pripravíme si čokoládu na varenie s herou a vylejeme na krém. Necháme asi 10 minút stuhnúť. Bielu čokoládu si postrúhame a posypeme ňou stuhnutý vrch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dávam ti za pravdu, že to varenie je dlhé a otravné, ale varievam naraz dve, tri, štyri konzervy a to čo neminiem, čaká na použitie niekedy aj pol roka, vždy je v poriadku (teda ak mi naň nepadnú oči a nevyjem ho za dva-tri dni lyžičkou rovno z konzervy...).