Karamelové košíčky

Autor receptu: tess

34
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Neotvorenú mliečnu konzervu celú ponoríme do vody a varíme 2 hodiny. Potom ju dáme vychladnúť.
  2. Z prísad uvedených v rozpise spracujeme v miske cesto. Do košíčkových formičiek vtlačíme cesto- nie príliš hrubé, aby zostalo ešte miesto na krém + čokoládu. Poukladáme ich na plech a upečieme do zlatista. Upečené košíčky vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
  3. Maslo v nádobe vymiešame s vychladnutým mliekom z konzervy. Prisypeme polovičku balíčka škoricového cukru (môžeme priliať aj lyžičku orieškového likéru).
  4. Košíčky naplníme do polovičky krémom. Pripravíme si čokoládu na varenie s herou a vylejeme na krém. Necháme asi 10 minút stuhnúť. Bielu čokoládu si postrúhame a posypeme ňou stuhnutý vrch.