Karamelové košíčky
Autor receptu: tess
34 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Neotvorenú mliečnu konzervu celú ponoríme do vody a varíme 2 hodiny. Potom ju dáme vychladnúť.
- Z prísad uvedených v rozpise spracujeme v miske cesto. Do košíčkových formičiek vtlačíme cesto- nie príliš hrubé, aby zostalo ešte miesto na krém + čokoládu. Poukladáme ich na plech a upečieme do zlatista. Upečené košíčky vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
- Maslo v nádobe vymiešame s vychladnutým mliekom z konzervy. Prisypeme polovičku balíčka škoricového cukru (môžeme priliať aj lyžičku orieškového likéru).
- Košíčky naplníme do polovičky krémom. Pripravíme si čokoládu na varenie s herou a vylejeme na krém. Necháme asi 10 minút stuhnúť.
Bielu čokoládu si postrúhame a posypeme ňou stuhnutý vrch.
|