Kysnuté karamelové koláče
Karamelové hniezda
Autor receptu: svedka
35 porcií |
60 minút príprava |
17 minút na 220 °C |
Postup- Do teplej vody pridáme cukor a rozdrobíme droždie - rozmiešame a necháme odpočinúť 10 minút na teplom mieste.
- Múku zmiešame so soľou, pridáme olej a vyššie pripravený kvások a vymiesime elastické nelepivé cesto. Cesto posypeme múkou, poriadne zabalíme nádobu s cestom do potravinárskej fólie a necháme kysnúť 20 minút na teplom mieste.
- Na múkou vysypanú dosku roztiahneme cesto do tvaru obdĺžnika o hrúbke cca 1 cm, valčekom si pomáhame čo najmenej.
- Rovnomerne rozotrieme karamelové kondenzované mlieko po celej ploche cesta.
- Zrolujeme a nakrájame na 1,5-2 cm hrubé hniezda, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie mierne od seba. Zakryjeme opäť fóliou a necháme odpočívať ďalších 20 minút.
- Rúru vyhrejeme na 250 °C. Do vyhriatej rúry vložíme hniezda a po 5 minútach znížime teplotu na 220 °C. Pečieme približne ďalších 12 minút do zlatohneda.
- Upečené horúce hniezda polejeme rozpustenou karamelovou bielou čokoládou (alebo obyčajnou), posypeme hrubou soľou podľa chuti či nasekaným karamelom... Úžasne nadýchané aj na druhý deň :)
|