Domáci karamel
Domáci karamel

Karamel a slaný karamel videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. novembra 2023

Výborný, rýchlo hotový karamel, ktorý môžete dať na rôzne zákusky, na palacinky, lievance či poliať si ním zmrzlinu. Chutí fantasticky aj s pridaním Zobraziť celý popisVýborný, rýchlo hotový karamel, ktorý môžete dať na rôzne zákusky, na palacinky, lievance či poliať si ním zmrzlinu. Chutí fantasticky aj s pridaním soli, ale aj bez soli.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/11/fantasticky-karamel-slany-karamel-za-5.html

10-15 minút
príprava
Karamel a slaný karamel (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

200 g
100 ml
50 g
1/2-1 KL




Postup

  1. 1

    V panvici, alebo v menšom hrnci na malom plameni rozpustíme cukor. Do celkom tekutého už hnedého cukru pridáme maslo a miešame, kým sa celkom nerozpustí. Následne prilejeme aj šlahačkovú smotanu a tiež dobre spolu vymiešame. Dávajte pozor, aby vás tá horúca para nepopálila. Chvíľočku necháme spolu pobublať a následne pridáme soľ ak chcete mať slaný karamel. Ak chcete len klasický, tak soľ už netreba.

  2. 2

    Hotový karamel je za horúca ešte celkom riedky, ale ako chladne tak hustne :-) Hodí sa na rôzne zákusky, palacinky, lievance či len tak na zmrzlinu. Prajem dobrú chuť!

    Karamel a slaný karamel (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pár rád: * soľ odporúčam dať najprv len 1/2 KL a ochutnať. Ak budete chcieť, tak môžete ešte 1/2 KL soli pridať. * stuhnutý studený karamel môžete hocikedy ohriať a bude znova tekutý

  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia