Kapustový šalát

Kapustový šalát

Autor receptu: marienka44

K pečenému kuriatku som potrebovala zmenu, pripravila som si kapustový šalát podľa receptu z českej stránky s istými zmenami. Keďže som doma nemala bielu hlávkovú kapustu, zamenila som ju za pekinskú. V rozpise uvádzam pôvodný recept. Recept je jednoduchý, uvádzam ho skôr pre Vašu inšpiráciu.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nakrájame, posolíme a posypeme rascou (ja som pridala aj mletú rascu, je aromatickejšia). Necháme postáť.
  2. Potom pridáme očistené a na hrubo postrúhané jablko. Ošúpala som ho, ale môže byť aj so šupkou, je to zdravšie. Postrúhané jablko som pokvapkala citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Miesto uvedeného cukru som dala javorový sirup, ďalej trochu octu a pokrájané cherry paradajky, lebo iné som doma nemala. Všetko dôkladne premiešame a pridáme olej, v mojom prípade olivový bio olej. Moja porcia aj s petržlenovou vňaťkou: