Kapustové závitky v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu očistíme, odstránime vonkajšie listy, hlúb vyrežeme a vnútorné listy oddelíme. Listy blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Mozarellu nakrájame na malé kocky. Dobre odkvapkané kapustové listy rozložíme na pracovnú dosku a 3 – 4 listy navrstvíme jeden na druhý. Na listy dáme nakrájanú mozarellu a skrútime ich do závitkov.
  2. Na panvici rozpálime olej a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a opražíme do sklovita. Olúpané paradajky prepasírujeme a pridáme k cibuli. Okoreníme nasekanou bazalkou. Závitky navrstvíme do ohňovzdornej nádoby.
  3. Zalejeme omáčkou, ktorú sme ochutili soľou a mletým čiernym korením. Posypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme na grile asi 12 minút.