Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup- Kapustu očistíme, odstránime vonkajšie listy, hlúb vyrežeme a vnútorné listy oddelíme. Listy blanšírujeme vo
vriacej osolenej vode asi 10 minút. Mozarellu nakrájame na malé kocky. Dobre odkvapkané kapustové listy rozložíme na pracovnú dosku a 3 – 4 listy navrstvíme jeden na druhý. Na listy dáme nakrájanú mozarellu a skrútime ich do závitkov.
- Na panvici rozpálime olej a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a opražíme do sklovita. Olúpané paradajky prepasírujeme a pridáme k cibuli. Okoreníme nasekanou bazalkou. Závitky navrstvíme do ohňovzdornej nádoby.
- Zalejeme omáčkou, ktorú sme ochutili soľou a mletým čiernym korením. Posypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme na grile asi 12 minút.
|