Kapustové závitky v anglickej slanine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem listov oddelíme, osušíme
a rebrá na plocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu nadrobno pokrájame, opražíme na
masti, pridáme prelisovaný cesnak, očistené a pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.
- Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180° C.
- Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a primiešame maggi šťavu k bravčovému mäsu. Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.
|