Kapustová živánska (fotorecept)

Autor receptu: bzsiska

Mala som ráno v pláne urobiť koložvársku kapustu. Ale môj drobec sa rozhodol, že mu dnes musím robiť extra spoločnosť, tak som bola nútená vymyslieť niečo extra rýchle na prípravu. A vyšlo z toho veľmi chutné jedlo. :) Síce sa dlhšie varí, ale to už moja trúba vie samostatne.

6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky. Klobásu nakrájame na kolieska. Kapustu raz premyjeme vodou. Necháme šťavu na podliatie. Tu sú pripravené suroviny.
  2. Všetko spolu aj s mletým mäsom zmiešame v miske. Osolíme, pridáme červenú papriku a olej. Dáme do alobalu.
  3. Pečieme v rúre cca hodinu na 180 stupňov. Potom odkryjeme a pečieme ešte cca pol hodinu, aby sa nám trochu pripiekol vrch. Každý podľa chuti. Ak je to suché, podlejeme zvyšnou kapustovou šťavou, prípadne vodou.
  4. Pečením v alobale sa krásne spoja chute. Ak nemáte klobásu, odporúčam pridať dva tri strúčiky cesnaku. Veľmi chutné a ľahké na prípravu. A legendy hovoria, že na druhý deň je to ešte lepšie. :)