Kapustová živánska (fotorecept)
Autor receptu: bzsiska
Mala som ráno v pláne urobiť
koložvársku kapustu. Ale môj
drobec sa rozhodol, že mu dnes
musím robiť extra spoločnosť,
tak som bola nútená vymyslieť
niečo extra rýchle na prípravu. A
vyšlo z toho veľmi chutné jedlo. :)
Síce sa dlhšie varí, ale to už moja
trúba vie samostatne.
6 porcií |
15 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky. Klobásu nakrájame
na kolieska. Kapustu raz premyjeme vodou. Necháme
šťavu na podliatie.
Tu sú pripravené suroviny.
- Všetko spolu aj s mletým mäsom zmiešame v miske. Osolíme, pridáme
červenú papriku a olej. Dáme do alobalu.
- Pečieme v rúre cca hodinu na 180 stupňov. Potom odkryjeme a pečieme ešte cca pol hodinu, aby sa nám
trochu pripiekol vrch. Každý podľa chuti. Ak je to suché, podlejeme zvyšnou kapustovou šťavou, prípadne vodou.
- Pečením v alobale sa krásne spoja chute. Ak nemáte klobásu, odporúčam pridať dva tri strúčiky cesnaku.
Veľmi chutné a ľahké na prípravu. A legendy hovoria, že na druhý deň je to ešte lepšie. :)