Kapustové koláče

Kapustníky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

8 ks
porcií
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 60 minút.
  2. Na rozpálenej masti upražíme cukor na karamel. Pridáme nadrobno nasekanú kapustu, posolíme a udusíme.
  3. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.
  4. Vyvaľkané cesto pokrájame na rovnaké štvorčeky.
  5. Na jednotlivé štvorčeky dáme vychladnutú kapustovú plnku...
  6. ...a dobre zabalíme.
  7. Kapustníky poukladáme na vymastený plech, troška roztlačíme a necháme podkysnúť. Potom ich potrieme rozpusteným tukom a pečieme pri teplote 170 °C zhruba 15 minút.