Kapustové koláče
Kapustníky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
8 ks porcií |
15 minút na 170 °C |
Postup- K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie,
vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 60 minút.
- Na rozpálenej masti upražíme cukor na karamel. Pridáme nadrobno nasekanú kapustu, posolíme a udusíme.
- Vykysnuté cesto na pomúčenej
doske vyvaľkáme.
- Vyvaľkané cesto pokrájame na
rovnaké štvorčeky.
- Na jednotlivé štvorčeky dáme vychladnutú kapustovú plnku...
- ...a dobre zabalíme.
- Kapustníky poukladáme na vymastený plech, troška roztlačíme a necháme podkysnúť. Potom ich potrieme
rozpusteným tukom a pečieme pri teplote 170 °C zhruba 15 minút.
|