Kapustné kysnuté koláče

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do preosiatej múky dáme droždie rozmiešané s cukrom, soľ, vajce a vlažné mlieko s rozpusteným stuženým pokrmovým tukom a spracujeme na cesto, ktoré necháme vykysnúť. Na doske ho rozvaľkáme na hrúbku 7 – 8 mm, pokrájame ostrôžkou na rovnaké štvorčeky a plníme ich plnkou.
  2. Rohy štvorčekov preložíme a stranou, na ktorej sme ich spojili ich dáme na pomastený plech. Povrch roztlačíme do kruhu a necháme vykysnúť. Vykysnuté potierame rozpusteným maslom a pečieme. Upečené znova potrieme rozpusteným maslom.
  3. Plnka: do rozpustenej masti dáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme kapustu posekanú nadrobno, posolíme a za stáleho miešania dusíme do ružova. Keď vychladne, plníme ňou cesto.