Kapor v lieskovcovej kôrke so šalátom

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 29. decembra 2016
Kapor v lieskovcovej kôrke so šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (filety)
50 g
2 ks
200 g
500 g
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Filety kapra osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a obalíme v múke, vo vajíčku a v pomletých lieskovcoch. Vypražíme na oleji dozlata.

  2. 2

    Uvarené zemiaky nakrájame na kolieska a zmiešame s posekanou pažítkou, kyslou smotanou, jogurtom a horčicou. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu